Zimní sezóna definitivně skončila: Je čas pořídit si nové sportovní boty!

Letošní zimní sezónu máme už definitivně za sebou, a tak je čas připravit se na jarní a letní sportovní sezónu. A jak na to?

Nejlepší způsob, jak vykročit „správnou nohou“ do aktuální sportovní sezóny, je ten, že si na to pořídíme novou sportovní obuv.

Každý začátek je důležité si něčím zpříjemnit. Tak proč nezačít dokonalým základem, za který se kvalitní sportovní obuv rozhodně dá považovat? A je jedno, jestli se chystáte na běhání, tenis, golf, fotbal, lezení po skalách, horské túry, nebo jen na obyčejné procházky…

Dobře vybraná a kvalitní sportovní obuv vám bude dobrým „pomocníkem“ v plnění letošních sportovních cílů.

Zaměřte se na správnou velikost

U sportovní obuvi je nejdůležitější si vybrat správnou velikost. Při sportovních aktivitách vás boty rozhodně nesmí tlačit, ale současně se v nich musíte cítit velmi pohodlně, ideálně „jako v bavlnce“. Proto dbejte na to, aby vám bota dobře seděla při všech možných i nemožných pohybech. Sportovní aktivity budou hned příjemnější, když vám bota padne jako ulitá.

Za kvalitní sportovní obuv si raději připlaťte

Při výběru sportovní obuvi se zaměřte také na kvalitu a použité materiály. Obuv musí být ideálně pevná, ale zároveň dobře přizpůsobitelná, prodyšná a lehce omyvatelná, protože u sportovní aktivity vám nejspíše nezůstane dlouho čistá. Volte osvědčené materiály podle druhu sportovního použití a za kvalitu si raději připlaťte. Nevyhazujte peníze za „laciné šunty“, které vám nic nevydrží, a navíc vám mohou způsobit i zdravotní komplikace. A za to těch pár ušetřených korun rozhodně nestojí!

Nezapomínejte ani na vzhled – design

Nezapomínejte ani na aktuální trendy a vlastní styl. I při sportování můžete vypadat dobře. Proto boty slaďte se svým sportovním outfitem. Dáte tak svému výkonu opravdový šmrnc a budete se cítit dobře i při volnočasových aktivitách. Dobře zvolený design bot váš sportovní výkon ještě podtrhne.

U fotbalových kopaček buďte ještě náročnější

Pod drobnohled jsme si dnes vybrali kopačky. U jejich výběru buďte ještě náročnější než u zbytku sportovní obuvi. V kopačkách totiž nejen něco naběháte, ale jsou přímo zapojeny do samotného sportovního výkonu. Jsou více namáhány tím, že přicházejí do styku s míčem, a o to více trpí použité materiály. Kopačka nese celkově největší zátěž na spojích svých jednotlivých dílů v jeden celek. Volte proto pevné materiály a kvalitní šití obuvi, aby něco vydržela.

Kopačky mají zároveň i speciální podrážky se špunty, aby lépe přilnuly k povrchu. Zde je potřeba vybírat i podle druhu použití na různých površích.

Osvědčenými a kvalitními značkami v tomto odvětví jsou kopačky NIKE a kopačky ADIDAS.

Kde najít dobrou sportovní obuv za přijatelné ceny

Přidáváme za naši redakci i tip, kde lze najít kvalitní sportovní obuv, výborné kopačky, ale i oblečení na fotbal, a také fotbalové míče. Veškeré fotbalové vybavení naleznete na r-gol.com.

Zdroj foto: r-gol.com, pixabay.com, unsplash.com

Related posts