Sjezdovky na Černé hoře otevřou sezónu ve SkiResortu ČERNÁ HORA – PEC v pátek 3. prosince

Krkonošská lyžařská sezóna i letos začne na Černé hoře. K tradiční sjezdovce Anděl (1100 m) se přidá i sjezdovka Zalomená (1100 m) a pokud to podmínky dovolí tak i dětská sjezdovka Sport 1 (250 m) a možná horní úsek sjezdovky Černohorská (1600 m). V pátek 3. prosince by tak mělo být k dispozici 2,5 – 4 km sjezdovek. SkiResort již spustil online prodej skipasů na první lyžování. Zakoupit je lze na webshopu skiresortcard.cz. Na stejném místě je možné rezervovat taky lyžařské vybavení v online půjčovně SkiResort Live nebo parkovné.

Na hřebenech Krkonoš v tomto týdnu připadlo přes 30 cm čerstvého sněhu. Zhruba stejně vysokou vrstvu připravila na sjezdovkách taky sněžná děla. „Lyžařské podmínky na vrcholu Černé hory by měly být velmi dobré. Lyžaře ke sjezdovkám na Černé hoře vyveze kabinková lanovka z Janských Lázní. Stejným způsob se pak po lyžování dostanou zpátky,“ říká Petr Hynek, prokurista SkiResortu ČERNÁ HORA – PEC.

Na Černé hoře bude od pátku otevřený také Fordbar, takže lidé se tu budou moci občerstvit. V provozu je půjčovna lyžařského vybavení SkiResort Live, kterou mohou lidé vyzkoušet taky online. „To je jedna z novinek letošního roku. Stačí na webshopu skiresortcard.cz zadat parametry, vybrat půjčovnu a zaplatit a pak si skvěle připravené lyže jen vyzvednete a jdete na svah,“ vysvětluje Zina Plchová, mluvčí SkiResortu a dodává: „Na skiresortcard.cz je možné si také rezervovat parkovné na konkrétní lyžařský den. Je ale třeba být na parkovišti do 10 hodin. Poté rezervace místa propadá.“

Skipasy online i na pokladně

Skipas na první lyžování lze koupit online už dnes na webshopu skiresortcard.cz. Tuto možnost mohou využít hlavně ti, kteří mají čipové karty SkiResortu z minulosti. V prodeji jsou ale samozřejmě také na kamenné pokladně. „I pro první lyžování platí, že skipas online je cenově výhodnější než ten koupený na pokladně. V průběhu sezóny bude cena online výhodnější až o 36% – záležet bude na termínu a obsazenosti. Na první lyžování rozdíl v ceně online a na kamenné pokladně není tak velký. V areálech SkiResortu začneme v pátek s testováním výdejních automatů tzv. sKiosků, kde si lidé budou moci vyzvednout online koupený skipas pohodlně a bez fronty,“ vysvětluje Jakub Janda.

Jaká jsou pravidla

Ať už si lidé vyberou nákup online nebo na kamenné pokladně. Vždy je při nákupu třeba předložit platný certifikát EU Covid ať už v papírové nebo digitální podobě. Děti do dovršení 12 let tuto povinnost nemají, rodič však musí prokázat, např. kartičkou zdravotní pojišťovny, že tento věk splňuje. Junioři do 18 let mohou předložit certifikát z PCR testu, očkování nebo doklad o prodělání nemoci. Dospělí pak předkládají certifikát o prodělání nemoci, nebo očkování, rovněž i PCR test. Dospělý může předložit i certifikát testu PCR ovšem jen v případě, že je kontraindikovaný a nebo patří mezi tzv. „rozočkované“.

Pohyb na čerstvém vzduchu jako prevence onemocnění

Veřejnost je všeobecně nabádána k pohybovým aktivitám, ke sportu, nebo obecně k pohybu na čerstvém vzduchu. Má se za to, že jde o nejlepší prevenci proti onemocněním obecně. Lyžování toto všechno splňuje,“ říká Jakub Janda, výkonný ředitel SkiResortu a dodává: „Lyžování probíhá z epidemiologického hlediska v nerizikovém prostředí, výhradně venku v otevřené přírodě a na čerstvém horském vzduchu. Návštěvníci mají ochranu dýchacích cest (šátky, kukly apod.), oblečení, rukavice, brýle apod., takže riziko nákazy je oproti jiným činnostem zásadně sníženo.“

Zdroj foto: SkiResort ČERNÁ HORA – PEC

Related posts