Kramolínský obřák a lyžování bez podmínek

Další ze série lyžařských závodů ve Skiareálu Lipno se bude konat už tento víkend. Kramolínský obřák je závod pro registrované sportovce, ale i pro širokou veřejnost. Přijďte si vyzkoušet profesionální trať, vyzvěte na souboj kamarády, kolegy i sourozence. Termín uzavření přihlášek je do 10. února 19 hodin. Stejně tak jako závod, tak i celý skiareál je otevřen všem bez podmínek. Od dnešního dne mají do areálu a na lanovky přístup všichni bez ohledu na doložení certifikátu O – N.

Skvělou zprávou pro všechny vyznavače zimních sportů je, že vláda s přihlédnutím k aktuálnímu vývoji pandemie covidu-19 zrušila povinnost prokázat se certifikátem o platném očkování nebo o prodělané nemoci při vstupu do restaurací, služeb, na kulturní, sportovní a další akce, a tedy i při prodeji jízdného na lanové dráhy a lyžařské vleky. „Možnost užít si lyžování bez podmínek, tak mají nyní všichni, a to je určitě dobře,“ říká tisková mluvčí Skiareálu Lipno Olga Kneiflová a dodává „Nic už nebrání tomu vyrazit za sportem do čisté šumavské přírody našeho skiareálu a užít si všech aktuálně 11 km perfektně upravených sjezdových tratí. Při nákupu skipasu ani namátkově v areálu už nebudou probíhat žádné kontroly.“ Zcela pro všechny je tak otevřen jeden z nejmodernějších skiareálu v České republice, a to denně od 8.30 do 16 hodin, pro večerní lyžování pak od 18 do 21 hodin.

Pro ty, kteří dávají přednost běhu na lyžích je připraven běžkařská areál Běžky Pasečná. Aktuálně nabízí tratě pro klasický způsob i bruslení, a to v celkové delší více než padesát kilometrů.

Kramolínský obřák již tento víkend

Již tradiční záležitostí jsou lyžařské závody ve Skiareálu Lipno. Ani nadcházející víkend nebudou chybět. Konat se bude oblíbený Kramolínský obřák, který startuje v sobotu v 10 hodin obřím slalomem a pokračuje v neděli také v 10 hodin klasickým slalomem. Závod je určen registrovaným lyžařům ve Svazu lyžařů České republiky i široké veřejnosti neregistrovaných. Přihlásit se je možné pouze online na www.czech-ski.com, a to do čtvrtka 10. února 19 hodin. Startovné je 300 Kč. Vyhlášení výsledků je plánováno v odpoledních hodinách na lyžařském náměstí před restaurací Stodola. Ta je otevřena denně od 11 do 24 hodin a po celý únor nabízí zabijačkové speciality.

Až na vrcholky stromů

Již desátým rokem se pyšně ční nad Lipnem. Řeč je o lipenské dominantě, Stezce korunami stromů, která je otevřena i v zimním období denně od 10 do 16 hodin. V pravidelných intervalech k ní z centrálního parkoviště a nového dopravního terminálu jezdí Stezkabus, a doveze tak třeba i maminky s kočárky.

Zdroj foto: Lipno.info

Related posts