Jarní lyžování za ceny vedlejší sezony | Skiareál Lipno

Už od soboty začnou ve Skiareálu Lipno platit ceny vedlejší sezony. Skvělé jarní lyžování si tak užijete za stále dobrých sněhových podmínek, a navíc s nižší cenou. Od pondělí se zastaví provoz lanové dráhy Lipno Express a začne její údržba před letní sezonou. Lyžovat se bude stále na severní straně areálu a sjezdovce Lipenské s využitím lanové dráhy Lipenská a Promenádní. Poslední večerní lyžování se tak bude konat v neděli 20. března.

Pravidelná odstávka lanové dráhy Lipno Express čeká Skiareál Lipno od pondělí 21. března. Lanovka bude procházet pravidelnou údržbou před letní sezónou, a rozjede se znovu před velikonočními svátky. Lyžování to ale nijak neohrozí. Stále bude možné si užívat jarní lyžovačky za stále velmi dobrých sněhových podmínek, a navíc za ceny vedlejší sezony. Ty začnou platit už v sobotu 19. března. K nástupu do areálu a ke sjezdovkám bude od pondělí 21. března možné využít parkoviště P2 a lanovou dráhu Lipenská. Od ní se pak už pohodlně dostanete i k lanovce Promenádní. Lyžovat se bude na sjezdovce Lipenská, Promenádní, Vyhlídka, Dámská a lišáka Foxe.

Vzhledem k dočasnému zastavení lanové dráhy Lipno Express se tak bude poslední večerní lyžování konat v neděli 20. března,“ upozorňuje tisková mluvčí Skiareálu Lipno Olga Kneiflová a dodává, žei nadále bude možné parkovat na centrálním parkovišti a pro přesun na parkoviště P2 bude možné využít skibus. Ten bude v pravidelných dvacetiminutových intervalech jezdit mezi centrálním parkovištěm P1 a parkovištěm P2.“

Fox park je stále v provozu a lyžařská škola i nadále nabízí možnost výuky. Ideální je udělat rezervaci online a využít tak slevu 15 %. Výuka je vhodná pro děti už od 3 let. Lyžovat se naučí úplní začátečníci, ale i ti pokročilejší.

Z lyží do přírody na pěší nebo cyklovýlet

Jarní počasí vybízí k tomu udělat si celodenní výlet do přírody. Díky stále nízkým nočním teplotám se na lipenských svazích drží dostatek sněhové pokrývky, a tak si lze například dopoledne zalyžovat a odpoledne vyjet na cyklostezku kolem jezera nebo si udělat procházku do korun stromů. Stezka korunami stromů na Lipně slaví letos desáté výročí, a i pro letošní rok plánuje spoustu zajímavých akcí. Tou nejbližší budou například Velikonoce na Stezce, ale chybět nebude ani tradiční narozeninová oslava či letní koncerty. Stezka je otevřena celý rok, a právě na jaře, kdy se okolní šumavská příroda probouzí je krásné ji z ptačí perspektivy pozorovat.

Možné je vyrazit také na pěší výlet do okolí Lipna. Za návštěvu stojí jistě hora Luč, Godošova pustevna i Medvědí hora. Z ní je pak krásný výhled na jezero i okolní šumavské lesy. Komu se nechce šlapat do kopce může využít rovinatou cyklostezku kolem jezera nebo trasu podél Vltavy až na Čertovu stěnu. Možností je mnoho a stačí si jen vybrat. Ke všem cílům je to blízko z hotelu Element, kde po dopoledním lyžování pohodlně uschováte lyže do vyhřívané lyžárny a posilněni skvělým obědem ze Stodoly a zákuskem z Povidloně vyrazíte vstříc dalšímu dobrodružství. Právě v Povidloni si můžete koupit i skvělou svačinku na cesty v podobě čokoládových či brusinkových sušenek. Stejně tak jako zákusky i sušenky pocházejí přímo z výroby jediné lipenské cukrárny.

Zdroj foto: Lipno.info

Related posts